Carl I. Hagen på Frps landsmøte 2019 på Gardermoen. Han er ikke redd for Erna i bompengespørsmålet, selv om det betyr at FrP kan miste statsråder. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Carl I Hagen spør på sin Facebookside om hva Stortinget bør gjøre når de den 19 juni skal ha tre nye bompengeprosjekter opp til behandling.

annonse

Skal FrPs gruppe fremme forslag om at uttak fra oljefondet på over 9000 mrd bør dekke bompengeandelen til erstatning for at bompenger bortfaller?

Det spørsmålet stiller Hagen. Han gjør det selv om partiledelsen fraråder dette av hensyn til Granavolden. Istedenfor så åpner han for at stortingsgruppen bør si at nok er nok.

Les også: Nye motorveiplaner i Oslo kan bety mer bompenger

Ikke redd for Erna

«Så får Erna reagere som hun vil og eventuelt kaste ut FrP statsråder fra regjeringen», mener den gamle FrP kjempen.

«Hva mener dere?», spør Hagen sine Facebook-følgere.

Her er et knippe med noen av svarene han fikk:

Skjermdump fra Facebook.

«Ta pengene fra oljefondet i dette tilfellet. I framtiden, få slutt på de 230 milliarder kronene som årlig går til fremmedkulturell innvandring. Få slutt på de 30 milliardene som går til korrupsjon i form av u-hjelp. Og bruk de til å bygge opp igjen et troverdig forsvar og en infrastruktur vi kan dra nytte av i framtiden, Carl – du er bare litt eldre enn Trump. Vær så snill og vurder å gå all-in i politikken igjen og få skikk på denne barnehagen på stortinget som prioriterer alle andre enn nordmenn.»

«Jeg har ingen forståelse for at ikke det kan brukes penger fra fondet til bygging av infrastruktur i Norge. Jeg forstår det slik at vi igjen har lovet Brasil titalls milliarder, til et regnskog prosjekt som det kan stilles spørsmål ved. Ta disse midlene og bruk her hjemme. Jeg er lei av å se sløsing med skattebetalernes penger i alle verdens hjørner.»

«Du er en klok mann Carl I.Hagen👍 helt enig, bruk oljepenger! Det er jo en investering i landet vårt jo.»

«Tenker om det ble slutt med å brødfø hele verden hadde vi hatt penger til sykehjem, skoler, medisiner og veier.»

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.