Illustrasjonsfoto: Mariam Butt / NTB scanpix

Et søksmål på over 300 sider fra en tidligere ansatt lå usladdet på Oslo kommunes nettsider. Datatilsynet åpner sak mot kommunen, melder NRK.

annonse

I dokumentet fra kvinnen som er sagt opp, blir over 30 ansatte i kommunen navngitt. En av personene, en kvinne, fikk både personnummeret sitt, legeerklæringer og flere andre private opplysninger eksponert på kommunes nettsider, melder NRK.

NRK lastet ned dokumentet fra kommunens nettsider. Jussprofessor Benedikte Høgberg ved Universitetet i Oslo, som har lest utdrag, sier det inneholder en god del opplysninger som røper interne forhold i forbindelse med en arbeidskonflikt, og del av disse opplysningene kan også sies å være personlige helseopplysninger.

– Det er ganske åpenbart at en del av de opplysningene som fremkommer i stevningen er underlagt taushetsplikt, det er det ingen tvil om, sier hun.

Oslo kommune vil ikke stille til intervju med kanalen, men skriver i en epost at de beklager publiseringen sterkt og at de vil gjennomgå sine rutiner.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.