Mange selskaper vil legge ned arbeidet onsdag i protest mot at ledelsen i Hongkong vil godkjenne en lovendring som muliggjør utlevering til Kina.
Etter massedemonstrasjonen i helga, hvor over én million hevdes å ha deltatt, begynner aggresjonen igjen å bygge seg opp i Hongkong.
Landets leder Carrie Lam, som har Kina i ryggen, gjorde det tirsdag igjen klart at det er helt uaktuelt å trekke planene om en utleveringsavtale.
Politiet mobiliserer
Lokale medier rapporterer om at politiet mobiliserer flere tusen ekstra konstabler for å holde orden, i takt med at demonstranter har begynt å samle seg.
Onsdag skal forslaget om lovendringen ut på andre og tredje høring, samt til debatt i den lovgivende forsamlingen, som domineres av Kina-vennlige medlemmer.
Flere grupperinger har varslet protester utenfor bygningen, og oppfordrer folk til å delta aktivt eller legge ned arbeidet.
Allerede tirsdag morgen hadde mer enn hundre selskaper kunngjort streikeplaner, og flere sjefer i større selskaper har gått ut i sosiale medier med innlegg merket #612strike eller «12. juni streik», for å vise sin solidaritet med aksjonen og flagge at det er greit at deres ansatte ikke møter på jobb onsdag.
Ber USA slutte med innblanding
Mange har ytret bekymring for at den nye lovendringen som muliggjør en utleveringsavtale, i praksis vil bety utlevering av politiske aktivister og ødelegge Hongkongs internasjonale rykte.
Kritikere mener det vil frata befolkningen i Hongkong frihet og legge skjebnen til aktivister og Beijings meningsmotstandere i hendene på et lukket kinesisk rettsvesen.
Etter at USA uttrykte bekymring om lovendringen, har Beijing tirsdag avvist det de kaller en uansvarlig og feilaktig kommentar fra Washington.
– Vi krever at USA skal opptre forsiktig og slutte ned innblanding i Hongkong-saker og Kinas interne saker, sier Geng Shuang, talsmann for utenriksdepartementet.