Nord-Koreas leder Kim Jong-un hadde ikke kontakt med sin halvbror, Kim Jong-nam som ble drept i 2017. Men halvbroren kan likevel ha hatt verdi for amerikanske etterretning som kilde og skal ha hatt forbindelse med CIA, hevder en kilde over for Wall Street Journal. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Kim Yong-nam, drept med gift i et attentat i Malaysia i 2017 og halvbroren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un, skal ha hatt flere møter med agenter fra CIA.

Det opplyser en kilde med kunnskap om saken til den amerikanske avisa Wall Street Journal.

Ifølge avisas kilde var det en forbindelse mellom Kim Jong-nam og den amerikanske etterretningsorganisasjonen.

annonse

Kim Yong-nam ble overfalt av to kvinner på flyplassen i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur 13. februar 2017 og fikk smurt nervegift i ansiktet. Han døde kort tid etter.

Detaljene rundt relasjonen mellom Kim og CIA er svært uklare, der flere tidligere offentlige ansatte i USA har uttalt at Kim neppe ville ha hatt mye informasjon å komme med, ettersom han i årevis hadde bodd utenfor Nord-Korea, uten kontakt med maktnettverket i hjemlandet.

Samtidig har det blitt påpekt at Kim, som for det meste oppholdt seg i den kinesiske enklaven Macau, ganske sikkert var i kontakt med sikkerhetsapparatet sentralt i andre land, særlig Kina.

CIA ønsker ikke å kommentere saken. Heller ikke kinesiske myndigheter har benyttet anledningen til å si noe om påstandene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon