Grensestasjonen Storskog Boris-Gleb på grensen mellom Norge og Russland Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Fredag startet en større russisk marineøvelse nær grensen til Norge. Tropper og utstyr ble tatt ombord på landingskipet «Kondopoga».

Inkludert var pansrede personellbærer BTR-82A, multifunksjonelt fullt amfibisk pansret kjøretøy MTLB-V og lastebiler av den russiske type KAMAZ og Ural, skriver Barents Observer.

Maskinvaren ble tatt om bord både fra kysten og fra offshore posisjon, informerer den russiske nordflåten. Treningen fant sted i Pechenga-bukten, bare 15 kilometer fra grensen til Norge.

annonse

«Kondopoga» har kapasitet til å ta opp til ti tanker og 340 soldater. Treningen omfattet både lasting og lossing av varer og personell, sier marinen.

Det har vært en travel uke for troppene som er stasjonert på Kola-halvøya, skriver Barents Observer. I følge Nordflåten har mer enn 100 treningsøvelser blitt holdt offshore og i kystbaser siden 1. juni. I 57 tilfeller ble våpenbruk inkludert.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon