Grensestasjonen Storskog Boris-Gleb på grensen mellom Norge og Russland Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Fredag startet en større russisk marineøvelse nær grensen til Norge. Tropper og utstyr ble tatt ombord på landingskipet «Kondopoga».

annonse

Inkludert var pansrede personellbærer BTR-82A, multifunksjonelt fullt amfibisk pansret kjøretøy MTLB-V og lastebiler av den russiske type KAMAZ og Ural, skriver Barents Observer.

Maskinvaren ble tatt om bord både fra kysten og fra offshore posisjon, informerer den russiske nordflåten. Treningen fant sted i Pechenga-bukten, bare 15 kilometer fra grensen til Norge.

«Kondopoga» har kapasitet til å ta opp til ti tanker og 340 soldater. Treningen omfattet både lasting og lossing av varer og personell, sier marinen.

Det har vært en travel uke for troppene som er stasjonert på Kola-halvøya, skriver Barents Observer. I følge Nordflåten har mer enn 100 treningsøvelser blitt holdt offshore og i kystbaser siden 1. juni. I 57 tilfeller ble våpenbruk inkludert.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.