Donald Trump jr. møter onsdag til lukket høring i etterretningskomiteen i Senatet for å svare på nye spørsmål om Russlands angivelige medvirkning til farens valgseier i november 2016. Foto: AP / NTB NTB scanpix
annonse
annonse

Donald Trump jr. møter onsdag til høring i Senatet for å svare på spørsmål om sitt kjennskap til Russlands forsøk på å påvirke utfallet av valget faren vant.

Senatets etterretningskomité stevnet i mai president Donald Trumps eldste sønn for å få ham til å svare på flere spørsmål om sin kjennskap til Russlands forsøk på å påvirke utfallet av presidentvalget i 2016.

Trump jr. var med på et mye omtalt møte med russiske representanter fem måneder før valget. Der ble 41-åringen og flere andre i Trumps valgkampstab angivelig forespeilet dokumenter som ville sverte demokraten Hillary Clinton og styrke Trumps vinnersjanser.

annonse

I midten av mai inngikk Trump jr. en avtale med etterretningskomiteen der han gikk med på å stille til høring i inntil fire timer for å svare på spørsmål knyttet til fem eller seks ulike forhold.

Høringen vil finne sted onsdag, holdes bak lukkede dører og åpner klokka 15.15 norsk tid, opplyser kilder i Kongressen.

Flere demokrater mistenker Trump jr. for å ha løyet om farens kjennskap til møtet i Trump Tower i New York i juni 2016, samt om annen kontakt med Russland.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon