Donald Trump jr. møter onsdag til lukket høring i etterretningskomiteen i Senatet for å svare på nye spørsmål om Russlands angivelige medvirkning til farens valgseier i november 2016. Foto: AP / NTB NTB scanpix
annonse

Donald Trump jr. møter onsdag til høring i Senatet for å svare på spørsmål om sitt kjennskap til Russlands forsøk på å påvirke utfallet av valget faren vant.

Senatets etterretningskomité stevnet i mai president Donald Trumps eldste sønn for å få ham til å svare på flere spørsmål om sin kjennskap til Russlands forsøk på å påvirke utfallet av presidentvalget i 2016.

Trump jr. var med på et mye omtalt møte med russiske representanter fem måneder før valget. Der ble 41-åringen og flere andre i Trumps valgkampstab angivelig forespeilet dokumenter som ville sverte demokraten Hillary Clinton og styrke Trumps vinnersjanser.

annonse

I midten av mai inngikk Trump jr. en avtale med etterretningskomiteen der han gikk med på å stille til høring i inntil fire timer for å svare på spørsmål knyttet til fem eller seks ulike forhold.

Høringen vil finne sted onsdag, holdes bak lukkede dører og åpner klokka 15.15 norsk tid, opplyser kilder i Kongressen.

Flere demokrater mistenker Trump jr. for å ha løyet om farens kjennskap til møtet i Trump Tower i New York i juni 2016, samt om annen kontakt med Russland.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.