Eksempel på fasadekledning fra Grenfell Tower vises fram på en pressekonferanse i Philadelphia tirsdag. Foto: Matt Rourke / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Tre selskaper er saksøkt av 200 personer etter brannen i Grenfell Tower i London i 2017 for feil i et kjøleskap, der brannen startet, og fasadekledningen.

71 personer døde i brannen i den kommunale boligblokken vest i London, der ilden spredte seg svært raskt.

Brannen skal ifølge søksmålet ha startet i et kjøleskap, med feil eller feilvare, i femte etasje. En av årsakene til at flammene spredte seg så raskt, var at bygningen var kledd med fasadeplater som inneholdt brennbart materiale.

annonse

Robert Mongeluzzi i Saltz Mongeluzzi Barrett & Bendesky kunngjorde søksmålet på Twitter tirsdag.

Advokatfirmaet representerer 200 saksøkere, både overlevende etter brannen og pårørende av omkomne, som saksøker tre selskaper som produserer enten kjøleskapet eller fasadekledningen: Whirlpool, Arconic Inc., og Celotex Corporation.

Ifølge søksmålet visste Celotex at fasadeplatene ikke burde brukes for bygg som var så høye som Grenfell Tower, men valgte likevel å levere varen.

Søksmålet er neste 600 sider langt, men inneholder ikke opplysninger om hvor mye saksøkerne krever i erstatning.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon