Eksempel på fasadekledning fra Grenfell Tower vises fram på en pressekonferanse i Philadelphia tirsdag. Foto: Matt Rourke / AP / NTB scanpix

Tre selskaper er saksøkt av 200 personer etter brannen i Grenfell Tower i London i 2017 for feil i et kjøleskap, der brannen startet, og fasadekledningen.

annonse

71 personer døde i brannen i den kommunale boligblokken vest i London, der ilden spredte seg svært raskt.

Brannen skal ifølge søksmålet ha startet i et kjøleskap, med feil eller feilvare, i femte etasje. En av årsakene til at flammene spredte seg så raskt, var at bygningen var kledd med fasadeplater som inneholdt brennbart materiale.

Robert Mongeluzzi i Saltz Mongeluzzi Barrett & Bendesky kunngjorde søksmålet på Twitter tirsdag.

Advokatfirmaet representerer 200 saksøkere, både overlevende etter brannen og pårørende av omkomne, som saksøker tre selskaper som produserer enten kjøleskapet eller fasadekledningen: Whirlpool, Arconic Inc., og Celotex Corporation.

annonse
annonse

Ifølge søksmålet visste Celotex at fasadeplatene ikke burde brukes for bygg som var så høye som Grenfell Tower, men valgte likevel å levere varen.

Søksmålet er neste 600 sider langt, men inneholder ikke opplysninger om hvor mye saksøkerne krever i erstatning.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.