To menn som er dømt i Borgarting lagmannsrett for henholdsvis innsidehandel og markedsmanipulasjon, anker til Høyesterett. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
annonse

To menn som er dømt for henholdsvis innsidehandel og markedsmanipulasjon Funcom-saken, anker til Høyesterett.

Den tidligere administrerende direktøren i Funcom ble i forrige måned dømt til 21 dagers betinget fengsel for ett tilfelle av markedsmanipulasjon.

Mannens forsvarer, Frode Sulland, bekrefter anken overfor Dagens Næringsliv.

annonse

Også den tidligere nestlederen i Funcoms styre anker dommen. Mannens forsvarer Caterina Håland Gaeta sier til avisen at hun har håp om at Høyesterett vil behandle den. Nestlederen ble dømt til ti måneders fengsel for fem tilfeller av salg med innsideinformasjon og får inndratt 3,5 millioner kroner.

Økokrim, som har ført saken mot mennene, anker til Høyesterett at den tidligere administrative direktøren ble frifunnet for å ha solgt aksjer i Funcom våren 2012, mens selskapet utredet mulighetene for en emisjon. Emisjonen ble ikke noe av.

Det var Økokrim som tilbake i 2016, tiltalte fire tidligere ledere i spillselskapet for innsidehandel i forbindelse med lanseringen av spillstorsatsingen «The Secret World». Etter at Funcom-saken har blitt behandlet både i tingretten og lagmannsretten, er to av de fire tiltalte fullstendig frikjent saken.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.