Røros kirke og trehus i Bergmannsgata på Røros. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Røros kommune har i løpet av de to siste årene mottatt henvendelser til kontrollutvalget vedrørende saker som fører til at ansatte blir frosset ut.

Ansatte føler seg trakassert og leder av kontrollutvalget, Ole Jørgen Kjellmark, er åpen om at kontrollutvalget har mottatt flere eksempler på at saker av negativ art blir hysjet ned i kommunen. Han forteller følgende til Arbeidets Rett:

— Det er folk som føler seg trakassert på arbeidsplassen sin i Røros kommune. Personer føler seg frosset ut etter at de har prøvd å varsle om ting som ikke fungerer. Med denne revisjonen prøver vi å stimulere til at det blir litt mer åpenhet i Røros kommune. Kommunen har ca 600 ansatte og det er rart at det ikke kommer inn noen varslingssaker. Vi i kontrollutvalget sitter med en følelse av at det er hysj-kultur i kommunen. Den ene saken vi har blitt gjort oppmerksom på er en sak hvor en ansatt har sluttet i kommunen fordi den ikke trivdes. Personen hadde dialog med ledelsen i kommunen over lengre tid og til slutt har personen bare gitt opp.

annonse

Kontrollutvalget skal nå gjennomføre en spørreundersøkelse blant de ansatte hvor et av spørsmålene er: «Opplever ansatte og ledere i Røros kommune at arbeidsgiver aktivt bidrar til at ytringsfrihet og varsling blir en naturlig del av kommunens arbeidsmiljøarbeid?».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon