En helsearbeider ved et behandlingssenter for ebola i Beni, øst i Kongo. Over 2.000 personer er smittet i ebolautbruddet i landet, og sykdommen har nå spredt seg over grensen til Uganda. Foto: Al-hadji Kudra Maliro / AP / NTB scanpix
annonse

Ebola har tatt livet av en fem år gammel gutt i Uganda, opplyser landets helsemyndigheter. Viruset har spredd seg fra nabolandet Kongo.

Den lille gutten testet positiv for ebola tirsdag og døde i løpet av natten på en isolatavdeling, heter det. Dødsfallet er det første i Uganda etter utbruddet i Kongo i fjor.

Departementet opplyste tirsdag at en kongolesisk kvinne i et distrikt som grenser til Kongo, også er smittet.

annonse

De lokale helsemyndighetene har hatt grensen under oppsyn og har isolert mulige ebolapasienter.

I Kongo har det vært mer enn 2.000 bekreftede og sannsynlige tilfeller av ebola siden august. Rundt 1.400 personer har mistet livet.

En ekspertkomité fra Verdens helseorganisasjon (WHO) konstaterte i april at situasjonen var dypt bekymringsfull, men at det ennå ikke var snakk om en internasjonal krise. Dokumentert spredning over landegrensene er et av kriteriene for en slik kategorisering.

Uganda har hatt flere ebolautbrudd siden 2000.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.