En helsearbeider ved et behandlingssenter for ebola i Beni, øst i Kongo. Over 2.000 personer er smittet i ebolautbruddet i landet, og sykdommen har nå spredt seg over grensen til Uganda. Foto: Al-hadji Kudra Maliro / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Ebola har tatt livet av en fem år gammel gutt i Uganda, opplyser landets helsemyndigheter. Viruset har spredd seg fra nabolandet Kongo.

Den lille gutten testet positiv for ebola tirsdag og døde i løpet av natten på en isolatavdeling, heter det. Dødsfallet er det første i Uganda etter utbruddet i Kongo i fjor.

Departementet opplyste tirsdag at en kongolesisk kvinne i et distrikt som grenser til Kongo, også er smittet.

annonse

De lokale helsemyndighetene har hatt grensen under oppsyn og har isolert mulige ebolapasienter.

I Kongo har det vært mer enn 2.000 bekreftede og sannsynlige tilfeller av ebola siden august. Rundt 1.400 personer har mistet livet.

En ekspertkomité fra Verdens helseorganisasjon (WHO) konstaterte i april at situasjonen var dypt bekymringsfull, men at det ennå ikke var snakk om en internasjonal krise. Dokumentert spredning over landegrensene er et av kriteriene for en slik kategorisering.

annonse

Uganda har hatt flere ebolautbrudd siden 2000.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon