Fotball. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Leder Jan-Roar Saltvik i Trøndelag fotballkrets sier at problemet med netthets i ungdomsfotballen er blitt så stort at de har bedt politiet om råd.

Konflikter som burde ha blitt etterlatt på fotballbanen, tas nå videre på internett, sier Saltvik til Adresseavisen.

– Vi bruker mye tid på saker som handler om netthets, rasisme, sjikanerende sms-er og eposter. Vi ser en oppførsel som er blitt tøffere, mer usaklig og mer rettet mot enkeltpersoner, forteller Saltvik, som har bedt politiet om råd.

annonse

Han anslår at de har jobbet med et titalls rapporterte tilfeller av netthets de siste årene, men tilføyer at det er store mørketall. I noen tilfeller har spillere 14-15-årsalderen fra treninger eller kamper som straff.

En av sakene omhandler en dommer som ble tilsendt rasistiske kommentarer. En annen sak er om en spiller som ble homohetset etter å ha blitt valgt ut foran en annen medspiller.

Politioverbetjent Jan Erik Mihle er glad for at fotballkretsen varsler om problemet.

– Vår strategi er å jobbe forebyggende. Vi skal være en støttespiller for alle frivillige foreninger og vil hindre at dette går så langt at forhold må anmeldes, sier Mihle.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon