Det norske flagget vaier i vinden. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Helse-, kultur- og velferdsutvalget i Lillesand har vedtatt at hovedstangen kun skal brukes til norske og samiske flagg.

Rådmannen anbefalte i Flaggreglementet at hovedflaggstangen i hovedsak brukes til det norske og samiske flagg  og at de to mindre flaggstengene i hovedsak benyttes til arrangementsflagg, skriver lp.no

– Samtidig er det viktig å kunne flagge med andre flagg enn det norske for å markere ulike arrangementer. Rådmannen mener at de to mindre flaggstengene er egnet til slik type flagging, heter det i rådmannens forslag.

annonse

Ti mot en
Helse-, kultur- og velferdsutvalget vedtok dette med ti stemmer mot en.

Etter innspill fra Kristen Weihe Steindal (SP) og Arnt Helleren ble regelen forandret til «hovedflaggstangen brukes til det norske flagg og det samiske flagg».

Les også: SV-politiker krever at kommunene flagger under Pride

annonse

– Da er det presisert at stangen brukes til nasjonale flagg, så kan sidestenger mer eller mindre brukes fritt til andre ting, sa Helleren.

Kjell Tybring Andresen (Ap) stemte imot
– Hvis det er så klart, hvorfor er det så mange som lurer? Det som ikke er sagt er elefanten i rommet – regnbueflagget – det det dreier seg om. Det er ikke noe annet flagg som har skapt debatt de siste åra. Jeg er redd vi må gjøre oss til talsmenn for en type innsnevringer for en annen type ytringer, sa Kjell Tybring Andresen (Ap) som var eneste som stemte mot forslaget.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon