President Donald Trumps eldste sønn, 41 år gamle Donald jr., måtte onsdag på nytt stille til utspørring i etterretningskomiteen i Senatet. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Donald Trump jr. måtte i Senatet onsdag på nytt svare på spørsmål om sitt kjennskap til Russlands forsøk på å påvirke utfallet av presidentvalget i USA i 2016.

annonse

Trump jr. møtte også i 2017 i Senatets etterretningskomité for å svare på spørsmål, men komitémedlemmene var ikke fornøyde og stevnet ham på nytt.

annonse

– Jeg er glad det hele er over. Vi har nå oppklart dette, og jeg tror at komiteen forstår det, sa han etter onsdagens utspørring, som fant sted bak lukkede dører.

President Donald Trumps tidligere advokat Michael Cohen fortalte i februar at han rundt ti ganger hadde orientert Trump jr. om planene om å bygge et Trump Tower i Moskva.

Ifølge kilder med kjennskap til utspørringen fastholdt Trump jr. onsdag at han så vidt var kjent med farens planer om dette.

annonse
annonse

Etterretningskomiteen hadde også flere spørsmål knyttet til et mye omtalt møte Trump jr. hadde med en russisk advokat i New York i 2016. Der ble han angivelig forespeilet dokumenter som ville sverte Hillary Clinton og styrke Trumps vinnersjanser i presidentvalget.

Trump jr. fastholder at det aldri kom noe ut av dette møtet og at han heller aldri fortalte faren om det.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.