Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix
annonse

Joe Biden og Donald Trump langet gjentatte ganger ut mot hverandre på valgkampmøter i delstaten Iowa, der de varmet opp til neste års presidentvalgkamp.

«Taper», var merkelappen som president Donald Trump festet på Biden idet presidenten forlot Det hvite hus med kurs for Iowa tirsdag. Trump ga også næring til en konspirasjonsteori på høyresiden i amerikansk politikk der det påstås at Bidens helse er sviktende.

– Han ser annerledes ut enn han gjorde før, han oppfører seg annerledes enn før, og han er til og med tregere enn han pleide å være, sa Trump.

annonse

Få minutter senere sto tidligere visepresident Biden, som kjemper mot over 20 motstandere om å bli nominert som presidentkandidat for demokratene, på talerstolen under et valgmøte i Iowa. Der beskrev han Trump som «en eksistensiell trussel mot USA».

Sjakkbrikker

Presidenten har slett ikke kjempet for arbeiderne og bøndene. I stedet har presidenten brukt dem som sjakkbrikker i handelskonflikter med Kina og Mexico, hevdet Biden.

– Han tror han er tøff. Vel, det er lett å være tøff når noen andre føler smerten, sa Biden.

– Trump tror kanskje at Wall Street og de superrike bygget opp dette landet. Det gjorde de ikke. Middelklassen bygget opp landet. Fagforeningene bygget opp middelklassen, sa Biden i talen i byen Davenport.

Mentalt svak

Trump var i Iowa for å besøke et anlegg som produserer biodrivstoff med råvarer fra bønder i delstaten. Deretter deltok presidenten på en middag i regi av republikanerne i Iowa.

Trump sa at han håper Biden blir demokratenes presidentkandidat.

annonse

– Jeg vil heller stille mot Biden enn mot noen som helst andre. Jeg tror han er den mentalt svakeste, og jeg liker å stille opp mot folk som er mentalt svake, sa president Donald Trump.

Biden fortsetter sin valgkamp i Iowa onsdag. Trump åpner offisielt sin valgkamp i Florida i neste uke.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.