Illustrasjonsbilde. Foto: AP / Mosa'ab Elshamy / NTB scanpix
annonse
annonse

Flere av de 24 personene, som er tiltalt for å ha drept Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen i Marokko, nekter for å ha hatt noe med dem å gjøre.

– Vi pleide å be sammen, men vi konspirerte ikke, sier Abdelkebir Akhmayej, som er en av dem som torsdag sto tiltalt i retten i Sale, nær den marokkanske hovedstaden Rabat.

En annen, Abderrahim Khayali, fortalte at han var med de tre hovedmistenkte til Atlasfjellene, der norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble drept 17. desember, men at han dro før kvinnene ble drept.

annonse

Totalt stilles 24 personer for retten i forbindelse med det IS-inspirerte angrepet. Fire av dem er tiltalt for drap eller medvirkning til drap, mens 19 menn tiltalt for å ha gitt sin tilslutning til en terrorgruppe.

I en video sverger de fire hovedtiltalte troskap til IS, men ekstremistgruppa har ikke påtatt seg ansvaret for drapene.

Torsdagens rettsmøte mot de 24 tiltalte er over, og rettssaken fortsetter 20. juni.

Mennene risikerer dødsstraff selv om Marokko i praksis ikke har henrettet noen siden 1993.

annonse

Fram til de brutale drapene i Atlasfjellene i fjor, hadde Marokko vært spart for væpnede islamistangrep siden 2011, da en bombe krevde 17 menneskeliv på den berømte Jemaa el-Fna-plassen i Marrakech.

I 2003 ble 33 mennesker drept i angrep i Casablanca.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon