Johannesburg, Sør-afrika. REUTERS/Siphiwe Sibeko/File Foto

Rundt 40 000 kvinner var offer for voldtekt i årene 2017/2018 i Sør Afrika – men antall ikke rapporterte tilfeller regnes for å være mye høyere. Statistisk sett er 40 prosent av sydafrikanske kvinnene offer for voldtekt i løpet av deres liv. Men noen vet å forsvare seg.

annonse

En 24 år gammel sørafrikansk lege bet av en del av tungen til en mann som forsøkte å voldta henne. «Selvforsvar med hjelp av bitt,» sier hun.

Les også: Drapene på hvite bønder fortsetter i Sør Afrika

Tvang tungen inn i kvinnens munn

Under påskudd av å være pasient hadde mannen (32) tilgang til Pelonomi Tertiary Hospital i Bloemfontein klokken 2 om morgenen. Så gikk han til et hvile- om omkledningsrom der legen sov. Ifølge Daily Mail, som gjengis av Bild Zeitung, tvang han tungen inn i munnen hennes. Da slo legen til. Så kraftig at et stykke av tungen falt av.

Skrikende og sjokkert løp angriperen ut av rommet, og etterlot seg betydelig med blod. Kort tid etter ankom politimenn til sykehuset, varslet av naboklinikker: De lette etter en mann som trengte akutt medisinsk behandling for en munnskade.

Den 32 år gamle gjerningsmannen med munnskaden ble funnet og fikk medisinsk hjelp. Han ble tatt med til åstedet, der legen bekreftet at han var angriperen. Mannen ble så tatt til en plastikk-kirurgi klinikk hvor han gjennomgikk kirurgi.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.