Illustrasjonsfoto: Pixabay/rawpixel

Her er oppskriften: Man tar en Twitter melding skrevet i en ironisk tone av USAs sittende president, fjerner ironien og presenterer det som en innrømmelse.

annonse

Det var dette som skjedde i NTB sin artikkel, «Trump langer ut mot Mueller», som vi også publiserte her på Resett. Presidenten skrev følgende på Twitter:

Skjermdump fra Twitter.

«Russia, Russia, Russia! That’s all you heard at the beginning of this Witch Hunt Hoax…And now Russia has disappeared because I had nothing to do with Russia helping me to get elected. It was a crime that didn’t exist. So now the Dems and their partner, the Fake News Media,…..»

Dette Twitter sitatet som Trump åpenbart har skrevet I en ironisk tone, viser hvordan han mener at  gammelmedia ikke lenger er interessert I påstanden de hadde om at Russland hjalp ham til å vinne valget på samme måte som de gjorde før etterforskningen startet.

NTB får dette til å bli slik i artikkelen sin:

«Innrømte russisk hjelp

Tidligere samme dag gjentok han sin påstand om at Russland-etterforskningen var en «heksejakt».

– Jeg hadde ikke noe å gjøre med at Russland hjalp meg med å bli valgt, skrev Trump på Twitter.

Da han etterpå møtte pressen utenfor Det hvite hus, hevdet han i stedet at Russland ikke hjalp ham å bli valgt i 2016. I stedet påsto han at Russland ville foretrukket at Hillary Clinton var blitt president.»

Trump sier jo helt klart også i sin Twitter melding at han aldri har hatt noe med Russland å gjøre i forbindelse med valget. Den som har hørt Trump snakke en del, vet at dette er hans måte å formulere seg på. Han er ofte ironisk ovenfor de som han mener har behandlet ham urettferdig.

Dette er i beste fall svært dårlige engelskunnskaper hos NTB sin journalist, mangel på kunnskap om Trumps retorikk eller også i verste fall, en bevisst omgjøring av det Trump faktisk sa. Det er uansett falske nyheter.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.