Maren Ueland (på bildet til venstre) og Louisa Vesterager Jespersen ble drept i Marokko like før jul. Dette bildet er fra en minnestund ved Universitetet i Sørøst-Norge, campus Bø, der begge var studenter. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
annonse
annonse

Bistandsadvokat i Marokko-saken mener at organisasjonen som driver koranskolen flere av de tiltalte har gått på, har vært arnested for terrorisme.

– Organisasjonen er en fundamental del av saken. Staten Marokko også, men organisasjonen er veldig viktig. Den er direkte og indirekte ansvarlig for drapene, sier Khalid El Fataoui til NRK.

Han er bistandsadvokat for danske Louisa Vesterager Jespersen, som i desember ble drept i Atlasfjellene sammen med norske Maren Ueland.

annonse

Under rettssaken i Salé i Marokko torsdag mente El Fataoui at organisasjonen som drev skolen som flere av de tiltalte gikk på i forkant av drapene, må ansvarliggjøres. Tidligere i saken har flere av de tiltalte bekreftet at de har studert sharia ved en koranskole i Marrakech, ifølge NRK.

Bistandsadvokaten mener skolen er moralsk ansvarlig, men at han ønsker at også den blir tiltalt i saken.

24 menn er tiltalt for å ha drept eller medvirket til å drepe Ueland og Vesterager Jespersen. Flere av de tiltalte nekter for å ha noe med drapene å gjøre. Rettssaken fortsetter 20. juni.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon