Taket og spiret raste sammen, og den gotiske katedralen i hjertet av Paris ble påført store skader i den kraftige brannen 15. april. Foto: Philippe Lopez/Pool via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

De franske milliardærene som erklærte at de vil gi hundrevis av millioner til gjenoppbyggingen av Notre-Dame, har ikke overført en eneste cent, ifølge kirken.

Bare 9 prosent av milliardene som ble lovet etter brannen, har kommet inn. Brorparten av summen er gitt av vanlige folk som har punget ut små summer, opplyser det franske kulturdepartementet fredag.

– De store giverne har ikke betalt. Ikke en cent, sier Andre Finot, pressetalsmann ved Notre-Dame.

annonse

– De ønsker å vite nøyaktig hva pengene deres skal brukes på, og om de er enige, ikke bare betale for de ansattes lønninger, tilføyer han.

De første donasjonene har gått til å betale regninger og lønninger for opp til 150 personer som er ansatt av den gotiske katedralen i hjertet av Paris. Notre-Dames tak ble ødelagt, og bygningens spir raste sammen under en storbrann 15. april.

Noen av Frankrikes rikeste og mektigste familier og selskaper lovet i timene og dagene etter brannen å bidra med til sammen over 8 milliarder kroner til gjenoppbyggingen. Kritikere mente donasjonene handlet vel så mye om givernes forfengelighet som ønsket om å bevare fransk kulturarv.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon