Taket og spiret raste sammen, og den gotiske katedralen i hjertet av Paris ble påført store skader i den kraftige brannen 15. april. Foto: Philippe Lopez/Pool via AP / NTB scanpix
annonse

De franske milliardærene som erklærte at de vil gi hundrevis av millioner til gjenoppbyggingen av Notre-Dame, har ikke overført en eneste cent, ifølge kirken.

annonse

Bare 9 prosent av milliardene som ble lovet etter brannen, har kommet inn. Brorparten av summen er gitt av vanlige folk som har punget ut små summer, opplyser det franske kulturdepartementet fredag.

annonse

– De store giverne har ikke betalt. Ikke en cent, sier Andre Finot, pressetalsmann ved Notre-Dame.

– De ønsker å vite nøyaktig hva pengene deres skal brukes på, og om de er enige, ikke bare betale for de ansattes lønninger, tilføyer han.

De første donasjonene har gått til å betale regninger og lønninger for opp til 150 personer som er ansatt av den gotiske katedralen i hjertet av Paris. Notre-Dames tak ble ødelagt, og bygningens spir raste sammen under en storbrann 15. april.

annonse
annonse

Noen av Frankrikes rikeste og mektigste familier og selskaper lovet i timene og dagene etter brannen å bidra med til sammen over 8 milliarder kroner til gjenoppbyggingen. Kritikere mente donasjonene handlet vel så mye om givernes forfengelighet som ønsket om å bevare fransk kulturarv.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.