Illustrasjonsbilde. Norges største moské, Central Jamaat Ahle-Sunnat på Grønland i Oslo Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Marian Hussein og to andre SV-politikere la i forrige uke frem et forslag på stortinget om en handlingsplan mot «islamofobi og muslimfiendtlighet»

I forslaget som ble lagt frem for Stortinget står det:

– Stortinget ber regjeringen i samarbeid med faglig ekspertise og sivilsamfunnsaktører utarbeide og komme tilbake til Stortinget med en sak om å innføre en egen handlingsplan for å kartlegge, forebygge og adressere islamofobi og muslimfiendtlige holdninger. Planen må inkludere prioriterte, konkrete, målbare og nye tiltak med midler til å finansiere arbeidet, inspirert av handlingsplanen mot antisemittisme.

annonse

Bakgrunnen for forslaget lagt frem av SVs Marian Hussein, Freddy André Øvstegård og Solveig Skaugvoll skal være at:

– En rekke rapporter og undersøkelser har dokumentert en økning i muslimfiendtlige holdninger i Europa og i Norge.

Hege Storhaug reagerer

Hege Storhaug i Rights.no tror dette er et forsøk fra SV på å sikre flere muslimske velgere.

– Partiet vil bli Norges muslimers aller beste venn. Akkurat som De Radikale i Danmark, som gjorde et brakvalg 5. juni etter å ha flørtet og samarbeidet nært med moskémiljø for å vinne stemmer.

Storhaug skjønner seg ikke på forslaget og stiller spørsmål ved virkelighetsoppfatningen i SV.

annonse

– Vi lever i en tid der islams maktovertakelse i gatene i form av hijaber, nikaber, skjegg, posebukser og kjortler i ren Midtøsten-stil, preger flere og flere byområder landet rundt. Vi lever i en tid der frykten for terror er større enn noensinne, og der nesten all bekymring fra sikkerhetsmyndighetene adresseres en viss religion/ideologi, skriver hun.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.