Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Jeg har alltid vært for monarki og har knapt noen gang følt meg så stolt som da jeg avtjente min verneplikt i Hans Majestets Kongens Garde.

Kong Olav var en konge som jeg både respekterte og beundret. Jeg var også så heldig å få en samtale med ham en gang på Bygdøy kongsgård mens jeg sto vakt i haven der.

Kong Harald har også vært en solid konge som jeg også har hatt mye respekt for, selv om den har avtatt litt med årene. Kronprins Haakon derimot har jeg dessverre liten og ingen respekt for. Jeg syntes i begynnelsen at han var tøff og modig som giftet seg med den kvinnen han elsket og sto imot den hetsen paret ble utsatt for på gunn av kronprinsessens noe utsvevende livsstil før hun ble gift med Haakon.

annonse

Men i disse dager finnes knapt noen mer politisk korrekt enn disse to. De har blant annet opprettet Kronprinsparets Fond, som har som formål å «bidra til å fange opp unge mennesker som risikerer å falle utenfor». Dette hadde jo vært glimrende hvis det ikke var for at det virker som det kun er flyktninger de er opptatt av. Sandwich Brothers er et eksempel på det. De har fått støtte av Kronprinsparets Fond siden i fjor. De gir flyktninggutter en introduksjon til det norske arbeidslivet gjennom produksjon og salg av sandwich-is.

Alt dette er vel og bra. Men når man ser på sammensetningen av styret i fondet, så skjønner man fort tegningen. Foruten kronprinsparet selv finner vi Camilla Stoltenberg, søsteren til Jens. Videre har vi Mawra Mahmood, leder i Røde Kors Ungdom, og ikke minst styreleder Kristin Halvorsen. For å si det slik: det er ikke akkurat overfyllt med konservative der.

For meg så virker det hele påtatt, falskt og ikke minst utrolig politisk korrekt. Her lever kronprinsparet selv i luksus og skal liksom være så veldig opptatt av de som faller utenfor. Hva med å ta med noen av dem hjem? Hvis de virkelig genuint er opptatt av at vanskeligstillt ungdom skal inkluderes, hva kan vel være bedre enn å få bo hos kronprinsparet en stund?

De kunne jo for eksempel ta med seg noen fra Young Bloods på Holmlia. Dette er ungdom som kommer fra vanskelige forhold i sine hjemland og som ikke har nok å fordrive tiden med. En måned hjemme på Skaugum hadde nok gjort seg tenker jeg. Deretter kunne de ta med seg noen enslige mindreårige flyktninger med lett skjeggvekst og godt humør. Jeg er sikker på at kronprinsparet hadde sett verdien av å gjøre disse ungdommene lykkelige.

Med en så tydelig politisk agenda og dobbeltmoral som kronprinsparet har, så forsvinner det majestetiske, det opphøyde. Monarkiet kan ikke overleve noe slikt. Vi kan ikke ha en konge som flagger sin tydelige tilhørighet på venstresiden i norsk politikk.

Da får det heller bli republikk. En president er tross alt på valg og kan sågar stilles for riksrett. Siden samfunnsutviklingen har gått den veien den har og vi ser hvilken konge vi vil få i Haakon, så føles det som tiden er inne for å bytte ut monarkiet, selv hvor mye det smerter å si det.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon