Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
annonse
annonse

Merete Hodne er utestengt fra Facebook, og det er ikke første gangen det skjer. Nå saksøker hun techgiganten for milliarder. 

Frisøren fra Bryne i Rogaland er i løpet av de siste årene blitt velkjent for sin islamkritikk, og har blitt omtalt som «nazifrisør» av humorgruppen Løgnaslaget, som hun senere saksøkte for ærekrenkelse. 

Nå er det Facebook som saksøkes av den islamkritiske rogalendingen, og det for svimlende ti milliarder kroner. Sakens kjerne er at islamkritikeren ble utestengt fra Facebook, fordi hun i mai 2018 delte et bilde av den britiske aktivisten Tommy Robinson, med teksten «FREE TOMMY» skrevet på. Hun ble utestengt i 30 dager, fra 29. mai til 29. juni. Det rapporterer NRK. 

annonse

– Hun handler for å beskytte sin ytringsfrihet. Hun har fått begrenset sin ytringsfrihet på Facebook, det vil hun ha opphevet, sier Per Danielsen, som er Merete Hodnes advokat, til statskanalen.

Les også: Twitter-venstre godter seg etter «nazifrisør»-dom

Ekspert: – Håpløst

annonse

For noen dager siden henvendte Hodne seg til Oslo byfogdembete, og ba om at Facebook må bli pålagt å gi henne midlertidig tilgang til plattformen. Advokat Danielsen mener utestengningen er et «ulovlig inngrep i ytringsfriheten hennes». 

Jon Wessel Aas, som er ekspert på medierett, har ingen tro på at Hodne vil få medhold i saken. Han fremholder overfor NRK at Facebook selv bestemmer hvem som skal kunne bruke deres plattform, og at det ikke er ærekrenkende å suspendere en bruker i sosiale medier. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon