Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
annonse

Merete Hodne er utestengt fra Facebook, og det er ikke første gangen det skjer. Nå saksøker hun techgiganten for milliarder. 

annonse

Frisøren fra Bryne i Rogaland er i løpet av de siste årene blitt velkjent for sin islamkritikk, og har blitt omtalt som «nazifrisør» av humorgruppen Løgnaslaget, som hun senere saksøkte for ærekrenkelse. 

annonse

Nå er det Facebook som saksøkes av den islamkritiske rogalendingen, og det for svimlende ti milliarder kroner. Sakens kjerne er at islamkritikeren ble utestengt fra Facebook, fordi hun i mai 2018 delte et bilde av den britiske aktivisten Tommy Robinson, med teksten «FREE TOMMY» skrevet på. Hun ble utestengt i 30 dager, fra 29. mai til 29. juni. Det rapporterer NRK. 

– Hun handler for å beskytte sin ytringsfrihet. Hun har fått begrenset sin ytringsfrihet på Facebook, det vil hun ha opphevet, sier Per Danielsen, som er Merete Hodnes advokat, til statskanalen.

Les også: Twitter-venstre godter seg etter «nazifrisør»-dom

annonse
annonse

Ekspert: – Håpløst

For noen dager siden henvendte Hodne seg til Oslo byfogdembete, og ba om at Facebook må bli pålagt å gi henne midlertidig tilgang til plattformen. Advokat Danielsen mener utestengningen er et «ulovlig inngrep i ytringsfriheten hennes». 

Jon Wessel Aas, som er ekspert på medierett, har ingen tro på at Hodne vil få medhold i saken. Han fremholder overfor NRK at Facebook selv bestemmer hvem som skal kunne bruke deres plattform, og at det ikke er ærekrenkende å suspendere en bruker i sosiale medier. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.