Kirken St. Anthony's, som ble angrepet første påskedag, ble gjenåpnet i Colombo onsdag denne uka. Foto: Eranga Jayawardena / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Saudi-Arabia har pågrepet en 29-åring fra Sri Lanka som mistenkes for å ha vært en av lederne bak terrorangrepene mot kirker og hoteller i påsken.

Ahamed Milhan Hayathu Mohamed ble ifølge Interpol utlevert til Sri Lanka fredag, sammen med fire andre mistenkte som også ble pågrepet i Jeddah.

29-åringen har vært etterlyst gjennom Interpol og er ifølge politiorganisasjonen en av lederne i islamistgruppen National Thowheeth Jama’ath (NTJ), som skal ha stått bak terrorangrepene første påskedag.

annonse

Ifølge en talsmann for politiet på Sri Lanka, Ruwan Gunasekera, mistenkes han også for å ha vært involvert i drapene på to politimenn øst på Sri Lanka i november.

– Pågripelsen og utleveringen av en av de hovedmistenkte i bombeangrepene på Sri Lanka, er et viktig steg i den pågående etterforskningen og et steg Interpol er stolt over å ha støttet, sier politiorganisasjonens generalsekretær Jürgen Stock i en pressemelding.

Minst 253 ble drept og over 150 såret da ni selvmordsbombere slo til mot flere kirker og hoteller på Sri Lanka første påskedag.

Den antatte hovedmannen bak terroren, NTJs leder Zahran Hashim, skal ha blitt drept i terroraksjonen.

annonse

Hashim var en av mennene i en video som den ytterliggående islamistgruppa IS publiserte da de påtok seg ansvaret for angrepene på Sri Lanka.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon