Justisminister Jøran Kallmyr (Frp). Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
Straffelovrådet skal reetableres etter mange år i dvale. Rådets første oppdrag blir å vurdere straff for gjengdeltakelse.
annonse

Justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp) sier at samfunnsutviklingen og endringer i kriminalitetsbildet kan tilsi at det bør gjøres endringer i straffelovgivningen.

– For å sikre at lovgivningen holder høy kvalitet, mener jeg at det fortsatt er behov for et eksternt, permanent ekspertorgan som kan bistå departementet med å utrede og legge fram forslag til endringer, sier Kallmyr i en pressemelding.

Rådet skal legge fram og utrede forslag om endringer i straffelovgivningen på oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet. Rådet består av fire faste medlemmer og skal ledes av professor i rettsvitenskap Linda Gröning ved Universitetet i Bergen.

annonse

Som første oppdrag vil rådet bli bedt om å vurdere om det er grunn til å foreslå en lov som rammer deltakelse i og rekruttering til kriminelle gjenger og organisasjoner. Rådet vil også bli bedt om å vurdere endringer i reglene om inndragning om straffbart utbytte.

Det forrige Straffelovrådet ble opprettet i 1947, men har siden år 2000 ikke fått nye oppdrag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon