Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) sier han ønsker klimatiltak som har stor støtte blant folk. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Trøndelag fylkeskommune erklærer at vi lever i en klimakrise. Fylkesordføreren advarer imidlertid mot å la krisen bli en moralsk konkurranse om å være best.

annonse

Fylkestinget erklærte miljø- og klimakrise mot Pensjonistpartiets ene stemme torsdag, skriver Adresseavisen. Forslaget kom fra Miljøpartiet de Grønne (MDG).

Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) sier at de erklærer klimakrise fordi det er krise. Han advarer imidlertid mot å la klimakrisen bli en moralsk konkurranse om å være best. Vedtaket fra Trøndelag kommer dagen etter at Kongsberg kommune erklærte «klimatisk nødsituasjon».

– Vi oppnår ingenting ved å stå på dekk og skrike og skråle, sier Sandvik og vil ha politiske tiltak med stor støtte blant folk.

Han sier også at han er redd for motreaksjoner dersom folk blir plaget med for eksempel høye bompenger som føles urettferdig.

I mai erklærte Storbritannia og Irland klimakrise, og tilsvarende erklæringer har kommet i Sveits og Canada. I Norge har det vært underskriftskampanjer for å få Stortinget og lokale myndigheter til å gjøre det samme.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.