Illustrasjonsbilde. (Foto av OMAR HAJ KADOUR / AFP)
annonse
annonse

Minst ni opprørere og 26 regime-vennlige soldater er drept i sammenstøt og luftangrep nordvest i Syria, ifølge eksilgruppen SOHR.

Ni opprørere er drept i russiske luftangrep, og 26 regimevennlige soldater er drept i sammenstøt på bakken i Hama-provinsen nordvest i Syria, ifølge den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Bakteppet var at regimestyrker, med russisk luftstøtte, skulle forsøke å gjenerobre to landsbyer som jihadister og opprørere alliert med jihadister tok kontroll over tidligere denne måneden, ifølge SOHR.

annonse

– Siden lørdag morgen har det syriske regimet og dets allierte krigere igangsatt fem mislykkede forsøk på å ta kontroll over Jibine og Tal Maleh i Hamas-provinsen, sier SOHR-leder Rami Abdulrahman.

Åtte av de 26 regimevennlige soldatene ble drept av en mine, ifølge SOHRs opplysninger.

Sammenstøtene og luftangrepene fant sted ved daggry lørdag morgen, ifølge SOHR, hvis opplysninger er basert på et nettverk av kilder i Syria.

Hama-provinsen ligger like sør for Idlib-provinsen. Russland og Tyrkia ble i fjor høst enige om en avtale om å opprette en buffersone i Idlib, for å skåne rundt 3 millioner mennesker fra å bli rammet av regimets kamper mot opprørerne. Men avtalen er ennå ikke blitt fullstendig implementert.

annonse

Siden april har det syriske regimet og Russland intensivert kampene mot opprørerne. Tyrkiske myndigheter kritiserte fredag Russland og mener landet må gjøre mer for å stanse regimets bombing i Idlib.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon