Foto: AP / NTB scanpix
Flere europeiske land vurderer å innføre sanksjoner mot Venezuelas president Nicolás Maduro og personer i hans krets, ifølge nyhetsbyrået APs kilder.

Totalt fem ikke navngitte diplomatkilder og medlemmer av Venezuelas opposisjon sier sanksjonene som overveies, også kan bli rettet mot leder i hæren og rettsvesenet. Begrunnelsen er maktbruken mot politiske motstandere.

annonse

Det største hinderet for dem som ivrer etter å innføre straffetiltak, er frykten for at sanksjoner kan ødelegge for den pågående internasjonale innsatsen for å finne en politisk løsning på krisen i Venezuela.

President Nicolás Maduro og opposisjonsleder Juan Guaidó har i to omganger sendt representanter til mekling i Norge.

– Vårt primære fokus for øyeblikket er dialogen i Norge, sier en diplomat i det spanske utenriksdepartementet.

Opposisjonen hadde lørdag fortsatt ikke gått med på å delta i en tredje runde med samtaler, som etter planen skulle ha startet i Barbados neste uke, ifølge tre av diplomatkildene.

Guaidó, som er anerkjent som Venezuelas såkalte interimspresident av USA og en rekke EU-land, har lovet å ikke vende tilbake til forhandlingsbordet før Maduro sier seg villig til å lyse ut nyvalg.

Denne uka var Sverige vertskap for et møte der sentrale internasjonale aktører forsøkte å løse den politiske krisen i Venezuela. Ingen representanter for de venezuelanske rivalene var til stede.

Ingen beslutning om sanksjoner er tatt, påpeker kildene, som uttaler seg anonymt fordi de ikke har tillatelse til å offentliggjøre innholdet fra diskusjonene.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.