Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Både sentrale og lokale KrF-ere skal delta i Pride-paraden, og flere er kritiske til at KrF-leder og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad ikke deltar.

Viken KrFU-leder Simen Bondevik er blant dem som skal gå, ifølge Vårt Land.

Han mener Ropstad burde gå i toget dersom han mener alvor med fine ord om solidaritet og mangfold.

annonse

– Jeg står ikke inne for alt FRI står for, så jeg kan forstå de som ikke går i Pride. Jeg tror det handler litt om hvordan man tolker paraden. Før var paraden mer politisk i tråd med FRIs agenda, men nå er det blitt en folkefest for mangfold som alle burde kunne klare å stille seg bak, sier Bondevik.

Enebakk KrF-leder Birger Torgersen synes det er trist at Ropstad ikke går.

– Jeg syns det er et slag under beltestedet til mennesker som sliter med å akseptere sin egen legning, folk som sliter med å komme ut av det berømte skapet. Han hjelper ikke mennesker ved ikke å gå, sier Torgersen.

Uenig med FRI
annonse

Ropstad begrunner sitt valg med at han er sterkt uenig i mange av sakene arrangør FRI står for.

– Som å fjerne sexkjøpsloven som beskytter sårbare kvinner, åpne for surrogati og for tredje kjønn. Jeg respekterer at andre velger annerledes enn meg, sier Ropstad til NTB.

Han sier at han fullt og helt støtter budskapet om at mennesker må få elske dem de vil, kampen mot diskriminering og for mangfold.

Leder Tom Landås i Haugesund KrF gikk i Pride-paraden for første gang i fjor, noe som skapte både reaksjoner og støtteutspill. Han tror mange i KrF har en feilaktig oppfatning av hva Pride er.

Opp til hver enkelt

Stortingsrepresentant Geir Bekkevold er blant dem som deltar, trolig som den eneste av KrFs stortingsrepresentanter, ifølge Vårt Land.

Også KrFU-leder Martine Tønnessen skal delta.

– Jeg skal gå, det har jeg også gjort før. For meg handler Pride om mangfold og retten til å elske den man vil, sier hun.

Hun understreker at det bør være opp til hver enkelt om de ønsker å gå i paraden eller ikke.

annonse

– Jeg synes Ropstad argumenterer prinsipielt for hvorfor han ikke ønsker å gå, og har respekt for valget hans. Jeg er enig med Ropstad politisk, men legger noe annet i akkurat det å gå i toget, sier hun til NTB.

Pride-paraden i Oslo gjennomføres lørdag 22. juni.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon