Dersom de nye passreglene trår i kraft, vil for eksempel ikke dømte pedofile som har fått prøveløslatelse, reise til Thailand for å begå eventuelle nye overgrep. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Regjeringen vil fremme et forslag i Stortinget om at de som blir prøveløslatt fra norske fengsler, ikke skal få utstedt pass.

annonse

– Det betyr at for eksempel personer som er dømt for pedofili, ikke får muligheten til å få et pass når de er på prøveløslatelse, sier justisminister Jøran Kallmyr (Frp) til TV 2.

annonse

Forslaget innebærer at de som er på prøveløslatelse, ikke kan dra ut av Schengen-området.

– Da kan for eksempel ikke pedofile som har fått prøveløslatelse, reise til Filippinene, Thailand eller afrikanske land, der det kan være stor risiko for at de begår overgrep mot barn, sier han.

Kanalen har ved flere anledninger meldt om overgrepsdømte nordmenn som reiser til utlandet for å begå seksuelle overgrep mot barn.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.