Photo by Juice/REX (7538130a)
annonse

New Yorks ordfører Michael Rubens «Mike» Bloomberg er en av USAs rikeste menn, samt grunnlegger av Bloomberg L.P. Sammen med blant annet Leonardo DiCaprio, Hillary Clinton og Al Gore, tar han til orde for tøffe klimatiltak. 

Dette til tross for at de flyr verden rundt i forurensende privatfly.

I Norge forsøker klimaaktivister å få nordmenn til å fly mindre med vanlige rutefly som Norwegian, som ikke engang har noen luksusklasse. Og mange sier at de har bremset flybruken. I motsetning til de amerikanske mangemillionærene, som sier de har det samme målet.

annonse

Les også: Snøen på Kilimanjaro og Al Gore

Hver enkelt av Bloombergs private fly sender ut omtrent dobbelt så mye karbon som den gjennomsnittlige amerikanske husholdningen gjør på et helt år. «Vi ber ikke egentlig om ekstreme ofre her. Hva med å fly på første klasse,» skriver Daily Caller litt spydig.

Amerikanske ledere vil fortsette å bruke privatfly

Bloomberg er ikke den eneste. Leonardo DiCaprio, Hillary Clinton, Al Gore og mange andre toppklimaaktivister har samme oppførsel.

I tillegg drifter flyutleiefirmaet Fortune 500 selskaper, med flåter av private fly som flyr konsernsjefer og alle andre toppledere.

Les også: Al Gore talte til norske investorer om bærekraftig kapitalisme

annonse

Daily Caller ringte til 31 toppledere, kjendiser og ideelle støttespillere av presserende tiltak for klimaendringer, for å spørre om de ville avstå fra å bruke privatfly. Det ville de absolutt ikke.

Avisen skriver at det er påfallende av milliardærer og kjendiser som fremstiller seg selv som klimaaktivister ikke er villig til engang å ta bagatellmessige ulemper, som å reise med rutefly på førsteklasse, i stedet for å fortsette med deres høytflyvende livsstil. Det spekuleres i at om de mener noe som helst mer med klimaaktivismen sin, så er det at de vil tjene penger på den.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.