Illustrasjonsbilde: Francis Dean/REX
annonse
annonse

«Kylling grill» (sic) heter halalpølsene fra Manstad Kjøtt AS. På etiketten står det imidlertid at kyllingpølsene er krydret med svinekjøttsalt.

Pølsene har skapt oppfordringer til søksmål i sosiale medier. Det skriver Nationen.

«Er det virkelig? Det der bør saksøkes», skriver en. «Denne produsenten kan umulig være sertifisert av Islamsk Råd». «Ikke noe som heter svinesalt! Det er svin i pølsene. Og de slipper unna søksmål fordi de har skrevet svinesalt.»

annonse

Les også: Halalmerket mat snikinnføres i matkjedene

Forbrukerrådet

– Å kalle et kalkunprodukt for kylling grill er så dumt at det må være en feil. Om det ikke er det, så er det et åpenbart tilfelle av villedende merking, ser Gunstein Instefjord, fagdirektør for handel i Forbrukerrådet.

annonse

– Dette er menneskelig svikt. Det er ingen som har puttet svinekjøttsalt i halalpølsene, sier daglig leder Roger Lund til Nationen.

Les også: No kan du prøva verdas første halal-nettlesar

Feilmerking

Krydderet kommer fra en fabrikk i Tyskland, originalt kalt «flavouring roast pork type».

– Vi har fått muntlig svar fra fabrikken i Tyskland at smakstilsetninger steke svinekjøtt-type ikke har noe opphav fra svin. Vi beklager dette så mye, riktig deklarasjon skulle her vært kun «smakstilsetninger» eller «aroma» for å ikke villede kunden, skriver Åkerberg Skoglunn Pølsemakeri, Manstad Kjøtts moderselskap, i en redegjørelse.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon