Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Samlet sett har transport og utsendelse av Abbasi-familien kostet rundt tre millioner kroner, melder TV 2.

– Vi måtte bruke to skift på grunn av situasjonen og tiden det har tatt. Totalt har transporten til Istanbul med retur tilbake til Norge kostet rundt tre millioner kroner, sier leder Arne Jørgen Olafsen for Politiets utlendingsenhet til TV 2.

annonse

TV 2 og NRK melder at det kostet 870.000 kroner å leie inn flyet som ble brukt til tvangsreturen.

Familiens bistandsadvokat, Erik Vatne, sier til NTB at planen er at familien skal være i Oslo-området fram til de drar til Trondheim onsdag formiddag, men understreker at det avhenger av morens helsetilstand.

Moren ble sendt tilbake til Norge søndag kveld på grunn av helsetilstanden.

De tre søsknene skulle sendes tilbake til Norge etter at Afghanistan sa nei til å ta dem imot. Familien, som består av mor og tre søsken på 16, 20 og 22 år, ble lørdag satt på et fly til Afghanistan via Istanbul.

Tirsdag ble det klart at også de tre søsknene skal sendes tilbake til Norge etter at Afghanistan sa nei til å ta dem imot.

Lars Haltbrekken, som er familiens talsperson og stortingsrepresentant for SV, uttalte tirsdag til pressen at familien ønsker ro.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.