Jernbanedirektør Kirsti Slotsvik er en av de med millionlønninger. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Ulike jernbaneselskaper har tatt over det som før var NSB og det har ført til en eksplosiv økning i antall direktører. Alle med millionlønninger.

NRK skriver at antallet direktører har økt fra 11 til 49. De tjener i snitt 3,2 millioner kroner. Mest av alle tjener Geir Isaksen som er konsernsjefen i Vy. Han får utbetalt hele 6,2 millioner kroner i året.

Fete lønninger

annonse

NRK har foretatt en kartlegging av lønningene til de 49 jernbanedirektørene. 17 av dem tjener mellom 2 millioner og 3,5 millioner kroner i året, resten tjener mellom en og to millioner. Men ingen er i nærheten av den fete lønna som Isaksen får.

Les også: Delte vitsetegning på Facebook – ble kalt inn til personalmøte

Gjennomsnittlig topplederlønn i offentlig sektor var 1,1 millioner kroner i 2018, hvorav den øverste administrative sjefen, nemlig departementsråden, i Samferdselsdepartementet, har en inntekt som tilsvarer 1,4 millioner kroner.

annonse

Lønnsomt

Samferdselsminister Jan Georg Dale mener imidlertid at alle direktørene er nødvendige og at millionlønningene alikevel lønner seg fordi staten sparer milliarder på økt konkurranse takket være jernbanereformen.

– De åtte milliardene i innsparing, viser at konkurransen virker og at jernbanereformen er på rett spor. Men det er viktig at toppsjefene i de kommende årene viser moderasjon, sier Dale til NRK.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon