Martin Sellner. Foto: GEORG HOCHMUTH / APA / AFP / Austria OUT
annonse
annonse

Martin Sellner, som er lederen for Generasjon Identitet i Østerrike, forteller at han har blitt utsatt for en ny husransakelse klokken syv tirsdag morgen.

Sellner (30) ble i mars i år utsatt for en husransakelse, fordi han passivt hadde mottatt en donasjon fra en mann som 14 måneder etter begikk en grufull terrorhandling rettet mot muslimer i Christchurch på New Zealand.

Ifølge flere meldinger postet på Sellners Twitter-profil skal dagens husransakelse være begrunnet med de samme anklagene. Han omtaler situasjonen som en «absurd undertrykkelse​», som viser «​elitens frykt for ikke-voldelig aktivisme​».

annonse

Beslaglagt elektronikk

Noen minutter tidligere annonserte Sellner, også på Twitter, at han for tiden ikke kan nås på mobil, da alle hans mobiltelefoner og PC-er er beslaglagt av myndighetene. Ifølge den Østerrikske nettavisen ​Die Tagesstimme​ opplyser kilder som kjenner til Identitærbevegelsen at det også skal ha vært gjennomført husransakelse i en annen leilighet i Wien.

Politisk støtte

annonse

Martin Sellner får mye støtte på Twitter og fra topp-politikere og konservative forleggere. Siden anklagene om den angivelige terrorkoblingen ble kjent i mars, har blant annet Slovenias tidligere statsminister Janez Jansa fra Sebastian Kurz’ ÖVPs søsterparti, og forleggeren ​Götz Kubitschek​, ​erklært støtte ​til Generasjon Identitet og Sellner.

Sellner nådde dessuten nylig 100 000 abonnenter på sin tyskspråklige YouTube-kanal, og samme uke ble hans kanal demonetized. Dette innebærer at YouTube fjerner alle annonser fra kanalen, slik at bidragsyteren ikke kan tjene penger på disse.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

NTB har tidligere omtalt at YouTube har intensivert sin kampanje for å fjerne videoer de klassifiserer som hatefulle, med rasistisk innhold.
Utsatt for forsøk på no-platforming i Norge

Da Sellner var i Norge i mai 2017, holdt han en tale ved Eldorado Bokhandel i Oslo. I den forbindelse oppfordret blant andre FRI Oslo og Akershus og Rødts valgkampsekretær Benedikte Pryneid Hansen til no-platforming (scenenekt) av Sellner.
I ettertid har også leder Rune Berglund Steen i Antirasistisk senter tatt til orde for at no-platforming av Sellner, med begrunnelse i en påstand om at Sellner indirekte fremmer bruk av vold.
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon