Sentralbanksjef Jerome Powell utelukker ikke rentekutt framover, men lar inntil videre renta ligge stabilt. Foto: Kiichiro Sato / AP / NTB scanpix
annonse

USAs sentralbank, Federal Reserve, lar renta ligge uendret, men fastslår samtidig at usikkerheten øker, noe som kan tyde på framtidige rentekutt.

Et av bankens styremedlemmer var uenig i sentralbankens avgjørelse. Vedkommende mente renta burde kuttes allerede nå for å holde økonomien i gang i usikre tider.

Også ved rentemøter tidligere i år har sentralbanken holdt renta uendret innenfor et intervall på 2,25 til 2,5 prosent. Renta har ligget på dette nivået siden desember.

annonse

Etter onsdagens rentemøte kunngjorde sentralbanken at inflasjonen vil fortsette å ligge lavt ut året og ende på under inflasjonsmålet på 2 prosent. Den varsler også at den er villig til å begynne med rentekutt hvis det trengs for å beskytte amerikansk økonomi mot handelskonflikter og andre trusler.

Banken peker også på at finansmarkedene forventer at inflasjonen vil avta, noe som skaper bekymring fordi det kan bli en selvoppfyllende profeti.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.