Illustrasjonsbilde. USAs justisminister William Barr, 9. mai, 2019. (Foto: Nicholas Kamm / AFP)

Det amerikanske justisdepartementet har satt i gang en etterforskning for å komme til bunns i om Trumps telefon ble avlyttet under presidentkampanjen hans i 2016. 

annonse

Det var den amerikanske presidenten som selv avslørte at en slik etterforskning nå finner sted i et eksklusivt intervju med Fox News-personligheten Sean Hannity i det populære TV-programmet «Hannity». Han sa at USAs justisminister, Bill Barr, nå jobber «veldig hardt» for å komme til bunns i saken.

Trump mener at det er stor sannsynlighet for at amerikanske etterretningsorganisasjoner ulovlig avlyttet telefonen hans under valgkampen i 2016.

– Faktum er at de spionerte på kampanjen min ved hjelp av etterretningsorganer. Vi prøver å finne ut om de lyttet til mine samtaler. Det kommer til å bli veldig interessant. Jeg tror vi kommer til å finne ut av det, sa han.

«Russiagate» ut, obstruksjon inn?

Den amerikanske presidenten gikk til frontalangrep på Demokratene under intervjuet, som han anklagde for skittent spill siden «Russiagate»-etterforskningen ikke har ført noe sted.

Les også: Demokratene vurderer å offisielt fordømme Trump i Kongressen

– Jeg hører ikke noe særlig om Russland lenger. Du vet, de har gitt opp det der, sa han.

Trump sa videre at siden Mueller-rapporten ikke fant noen bevis på en sammensvergelse mellom Russland og Trump-kampanjen, fokuserer Demokratene nå på Trumps påståtte motarbeiding av rettsvesenet under selve etterforskningen.

Målet skal ifølge presidenten være å skifte fokus vekk fra de gode økonomiske dataene som nå kommer ut av USA i forkant av presidentvalget i 2020.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.