Illustrajonsbilde. Foto av REX (10286232bf)

En såkalt enslig mindreårig flyktning i Sverige, som trolig har løyet om sin alder, mistenkes nå for å ha voldtatt datteren i vertsfamilien der han fikk bo. 

annonse

Den unge innvandreren, som har oppgitt at han er 17 år gammel, tvang til seg seksuell omgang med datteren i vertsfamilien der han fikk bo, som er beskrevet som betydelig yngre enn ham. Han har innrømmet i avhør at han hadde sex med jenta, men mener selv at han ikke har begått et lovbrudd, da det han gjorde er lovlig i hans hjemland. Dette skriver Lokaltidningen. 

Den svenske forvaltningsretten skriver i sin dom at mannen har «innrømmet hendelsen til en viss grad, men oppgitt at han ikke kjenner til hva som gjelder i landet hva gjelder sex og samliv». Videre understrekes det at det er rektorene på skoler rundt omkring i landet som har ansvar for at de såkalte enslige mindreårige får informasjon om hva som gjelder i Sverige. 

Les også: Sjokkstatistikk: Voldtekter i Sverige har økt med 1666 prosent siden 1975

Tas hånd om

Retten har bestemt at mannen vil tas hånd om i Sveriges barnevernssystem. Påtalemyndigheten ønsket ham derimot varetektsfengslet mistenkt for voldtekt mot barn, som er det lovbruddet han nå kan forvente å bli tiltalt for. 

Kan ha løyet

Rettens utredning viser at mannen trolig er over 20 år gammel, og at han kan ha løyet for myndighetene om sin alder, noe som ved fellende dom vil gi en strengere straff.

Den mistenkte voldtektsmannens oppnevnte rettslige medhjelper (på svensk kalt gode man) har protestert på at mannen tas hånd om av myndighetene, fordi det angivelig vil forstyrre innvandrerens skolegang. Det hevdes at man ikke har motiv for beslutningen, fordi barnevoldtekten var «en engangsforeteelse».

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.