Bomstasjon i Oslo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
annonse
annonse

Bomskepsisen er stor i flere av bydelene på Oslos østkant. Innvandrerbutikkene i sentrum mener bompenger gjør at kunder fra østkanten uteblir.

73 prosent av beboere på bydelen Stovner svarer at de er svært negative til den nye bomringen i Oslo, viser en undersøkelse Sentio har utført for Klassekampen. På Grorud svarer 68 prosent det samme.

Grønnsakshandlere i sentrum, såkalte innvandrerbutikker, sier at bomringen gjør at de mister en kundegruppe som før utgjorde ryggraden i omsetningen: Familier fra Groruddalen med bil som storhandler grønnsaker, ris, indiske og pakistanske matvarer på Tøyen og Grønland.

annonse

– Kunder som reiser kollektivt handler ikke så mye. Mange av kundene våre nå er indiske IT-ingeniører. De er stort sett enslige og kommer med T-banen, sier Noman Siddiqi, som har drevet dagligvarehandel i Tøyengata i 33 år.

I snitt er det 65 prosent som svarer at de er svært negative til bomringen på bydelene i Groruddalen og Søndre Nordstrand. På vestkanten svarer bare 40 prosent det samme.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon