Siv Jensen (Frp). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Finansminister Siv Jensen (Frp) er sykmeldt ut uka. Statsminister Erna Solberg (H) må dermed forsvare revidert nasjonalbudsjett i Stortinget fredag.

– Siv Jensen er rammet av vanlig influensa, og det er ikke noe dramatisk. Hun er sykmeldt fra i går og ut uken. Hun håper å være raskt tilbake, sier statssekretær Atle Simonsen (Frp) i Finansdepartementet til Aftenposten torsdag.

Stortinget avslutter vårsesjonen fredag med behandlingen av revidert nasjonalbudsjett 2019, tilleggsbevilgninger, omprioriteringer forslag om endringer i skatter og avgifter i statsbudsjettet for 2019.

annonse

Normalt er det arenaen for et generaloppgjør mellom finansministeren på vegne av regjeringen og opposisjonssledene. I år må derfor statsministeren selv forsvare forslagene.

Samtidig innebærer Jensens sykefravær at det ikke blir noe gjennombrudd i bompenge-forhandlingene mellom regjeringspartiene denne uken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon