Marie Curie vant Nobelprisen i fysikk (1903) og kjemi (1911). Helt uten hjelp av kjønnskvotering. Foto: Historia/REX
annonse
annonse

Eindhoven teknologiske universitet skal gjøre en innsats for å redusere kjønnsforskjellene i teknologi. Derfor vil de i 18 måneder kun ansette kvinner.

Målsetningen er å overkomme universitetets «implisitte kjønnsfordommer» skriver The Guardian. Menn kan kun få en akademisk stilling ved universitetet hvis ingen passende kvinnelig kandidat er tilgjengelig i løpet av seks måneder.

Rektor Frank Baaijens vil på denne måten oppnå en bedre balanse mellom kvinner og menn, siden den naturlige utviklingen har gått for sakte. Man antar at 150 stillinger vil forbeholdes kvinner på denne måten, uansett om bedre kvalifiserte menn søker.

annonse

– Vi knytter stor betydning til lik respekt og like muligheter for kvinner og menn. Og det har lenge vært kjent at en mangfoldig arbeidsstokk yter mer. Det fører til bedre strategi, mer kreative ideer og raskere innovasjon.

De nye prinsippene innføres 1. juli. EU tillater diskrimineringen så lenge den er motivert med å «rekruttere underrepresenterte grupper».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon