Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
annonse
annonse

Franske medier har lekket detaljer fra en rapport om islamsk ekstremisme, der det fremgår at mange ansatte i offentlig sektor er bekymret for islamistisk infiltrasjon. 

I undersøkelsen er flere høytstående tjenestemenn, forskere og andre ansatte, som for eksempel i politiet og brannvesenet, intervjuet om islamsk ekstremisme av to parlamentsrepresentanter. Ifølge informasjon lekket til avisen Le Point, har mange av de intervjuede uttrykket bekymring for infiltrasjon av ekstremister.

En av de mest omdiskuterte historiene kommer fra en tillitsvalgt i en fagforening, som har fortalt at kvinner i praksis ikke har adgang til terminaler, og at praktiserende muslimer aktivt går etter ikke-praktiserende, kvinnelige troende, for å kontrollere dem. 

annonse

Les også: Marine Le Pen blir stadig mer populær i Frankrike

Radikaliserte betjenter

I politiet har flere beklaget seg over at det er vanskelig å håndtere radikaliserte betjenter når disse oppdages, fordi man mangler lovhjemler som gjør det mulig å kvitte seg med disse betjentene. 

I fjor ble det avslørt at en politibetjent, som var ansvarlig for sikkerheten til de ansatte i satiremagasinet Charlie Hebdo, kan ha blitt radikalisert, etter at han så noe ekstremt, islamistisk videomateriale på nett.

annonse

Terror

I januar 2015 ble det utført et islamistisk terrorangrep mot Charlie Hebdos kontorer i Paris, der 12 personer, de fleste av dem ansatte i redaksjonen, ble massakrert.

I 2017 ble det dessuten avslørt at en person presterte å bli akseptert som politibetjent, til tross for at han stod på Frankrikes terrorliste. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon