Per Willy Amundsen er ikke fornøyd med festutgiftene i Frps stortingsgruppe. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Frp-profil Per-Willy Amundsen (Frp) er kritisk til at partiets stortingsgruppe fester stort på skattebetalernes regning.

– Jeg har vært kritisk til dette internt og sagt veldig klart ifra. Det har utviklet seg en kultur som jeg ikke synes noe om, og jeg merket det spesielt da jeg kom tilbake til Stortinget i fjor, sier han til Aftenposten.

Stortingspartiet som er mest kritisk til utbredt offentlig pengebruk, er fortsatt partiet som hygger seg mest på skattebetalernes regning. Frps stortingsgruppe brukte i fjor 11.000 kroner per person på såkalte velferdstiltak som julebord, sommerfest og andre sosiale tiltak, viser en ny oversikt.

annonse

– Det skal være andre partier enn Frp som topper denne oversikten, spesielt siden vi er et parti som profilerer oss på å være kritisk til problematisk offentlig pengebruk, sier Amundsen, som kaller situasjonen uakseptabel.

I fjor brukte Høyres stortingsgruppe rundt 9.000 kroner på velferdstiltak per person. Aps stortingsgruppe brukte rundt 4.000.

Frp brukte imidlertid langt mindre på fest og moro i fjor sammenlignet med 2017, da partiets stortingsgruppe brukte 26.900 kroner på fest og moro per person, 57 ganger maksbeløpet. Tross denne nedgangen brukte stortingsgruppa i fjor fremdeles 23 ganger mer enn det statsansatte har lov til.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon