Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Flere IS-kvinner forsøker å opprettholde kalifatets regler i den beryktede interneringsleiren Al Hol i Syria. De som går uten nikab blir forfulgt og banket opp.

Det er NRK som skriver om kvinnene som ikke viser tegne til anger men heller stolthet over å ha utført det de oppfatter som Allahs vilje.

– Vi har bare gjort det Allah ba oss om å gjøre. Allah har beordret oss til å utføre jihad, hellig krig. Det eneste vi har gjort er å praktisere sharia, sier en av dem og utdyper at drap og halshugging kun var å praktisere Allahs lover.

annonse

Les også: Irakisk innvandrer kvinne advarer Norge mot å ta tilbake IS-kvinner: – De er tikkende bomber!

En annen av kvinnene i leiren som er mor sier om sine barn:

– Vi skal lære opp våre barn i jihad. Kvinner er med Allahs vilje, like som menn. Det er kvinnene som skal gjenopprette Den islamske staten, sier hun til NRK.

annonse

Det er visstnok minst fem norske IS-kvinner og deres barn som skal være internert i denne leiren. Ubekreftede meldinger sier imidlertid at en av dem nå skal være flyttet til en annen leir på grunn av sin egen sikkerhet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon