Palestinernes president Mahmoud Abbas mener konferansen i Bahrain denne uken om palestinernes økonomi kommer til å mislykkes. Foto: AP / Nasser Nasser /NTB scanpix
annonse
annonse

Konferansen om Midtøsten-konflikten i Bahrain denne uken kommer til å mislykkes, mener palestinernes president Mahmoud Abbas.

– Vi er sikre på at arbeidsmøtet i Manama ikke kommer til å lykkes, sier Abbas, som boikotter den amerikanskledede konferansen.

På møtet skal først og fremst den palestinske økonomien diskuteres.

annonse

– Vi vil ikke være slaver eller tjenere for Greenblatt, Kushner og Friedman, sier Abbas, med henvisning til amerikanernes forhandlingsdelegasjon.

– Vi kan ikke godta at USA snur hele saken fra å være et politisk til et økonomisk tema, sier palestinernes 84 år gamle president.

Investeringer for 50 milliarder dollar og én million nye jobber for palestinere er blant de økonomiske tiltakene i Trump-regjeringens fredsplan for Midtøsten.

annonse

Ordningen innebærer både offentlig og privat finansiering, og flere detaljer skal bli langt fram i Bahrain til uka.

Konferansen vil bli ledet av president Donald Trumps svigersønn og rådgiver Jared Kushner. Den er starten på USAs forsinkede fredsplan, som embetsmenn sier vil inneholde politiske elementer som presenteres senere.

Den økonomiske planen har allerede fått en kjølig mottakelse, også fra USAs allierte i regionen.

En israelsk minister kaller den irrelevant, mens Jordan og Egypt har gjentatt sin støtte til en politisk løsning på konflikten mellom israelere og palestinere.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon