Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Statsforetaket Enova har fått i oppdrag av Klima- og miljødepartementet å opprette et nullutslippsfond for næringstransport.

Minst én milliard kroner skal stilles til disposisjon fram til utgangen av 2020. Pengene skal gå til klimavennlige kjøretøy og fartøy i næringstransport.

– Vi skal halvere utslippene fra transport innen 2030. Derfor etablerer vi et nullutslippsfond for næringstransport på 1 milliard kroner fram til 2020. Dette skal sette fart på nullutslippsteknologi i næringstransporten på sjø og på land, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) i en pressemelding.

annonse

Klimadepartementet skriver at det nye fondet blant annet skal forsterke satsing innenfor landtransport og sjøtransport. Blant annet skal det bli enklere å få støtte fra fondet til elektriske varebiler.

Det er styringsavtaler mellom departementet og Enova som legger grunnlaget for oppgavene statsforetaket har. Dagens styringsavtale innebærer 2,7 milliarder kroner årlig fram til 2020, i tillegg til det er opprettet en tilleggsavtale på en milliard med øvrige formål.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon