Brannvesenet, Foto: Scanpix
annonse
annonse

Ett barn og to voksne i et brennende hus i Nesbyen i Hallingdal kom seg i sikkerhet ved å hoppe ut av vinduene og redde sistemann ut med stige søndag kveld.

Én voksen fikk mindre brannskader i forbindelse med evakueringen søndag. Politiet fikk melding om brannen klokka 23.48 søndag kveld, opplyser operasjonsleder André Kråkenes til NTB.

– Politi hadde veldig lang utrykningsvei og ankom senere. Det er åpne flammer der nå, men alle beboere har klart å evakuere seg selv, sier Kråkenes til NTB et kvarter senere.

annonse

Da brannvesen og ambulanse kom fram til boligen rett før midnatt, var huset overtent. En time senere pågår slukkingen ennå, i andre etasje av huset.

Ifølge politiet skal det ha vært temmelig dramatisk mens flammene spredte seg i boligen.

– Vi hadde ikke oversikt over hvor mange som befant seg i boligen, men fire er folkeregistrert der. De som var der, måtte hoppe ut av vinduene for å komme seg i sikkerhet, det er kanskje et par etasjer. Én person sto igjen inne, og de andre fikk fatt i en stige og hjalp vedkommende ut, sier Kråkenes.

Politiet opplyser at det ikke er meldt om spredningsfare til andre hus.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon