Illustrasjonsfoto fra Kolkata i India hvor gutten er adoptert fra. Foto: DIPTENDU DUTTA / AFP
annonse
annonse

Et ektepar som for 30 år siden adopterte en liten, traumatisert, kasteløs gutt som hadde vokst opp i slummen i India, har fått et kommunalt vedtak mot seg om at de ikke lenger får være pårørende for sønnen som nå bor i en privat institusjonsbolig.

Kongsvinger kommune har vedtatt at vergen til sønnen skal være hans nærmeste pårørende. Fylkesmannen har avvist foreldrenes klage. Foreldrenes advokat, Helge Hjort, har jobbet med saken siden 2003 og er svært opprørt.

– Denne saken er nok det groveste jeg har sett, og det er summen av alt myndighetene har gjort, som gjør dette til en svært alvorlig sak, sier Hjort til Dagsavisen.

annonse

I en lang sak i Dagsavisen kan man lese om ekteparets kamp mot det offentlige og da spesielt fylkesmannen som står på sitt, og foreldrene får heller ikke innsyn i dokumentasjonen bak vergebeslutningen.

– Det er ikke bare et overgrep mot vår sønn, men også mot oss. Det er et faktum at Karl er sykere enn han var da han kom til stedet han lever i dag. Da må noen spørre hva som kan gjøres, sier ekteparet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon