Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

En kvinne på Romerike må betale en halv million i erstatning og sakskostnader for omtale av en navngitt psykolog på nettet i forbindelse med en barnevernssak.

I over ti år har kvinnen og faren til hennes barn vært i en konflikt. Barnevernet vedtok midlertidig plassering av deres felles barn, og faren fikk senere den daglige omsorgen, skriver Nettavisen.

Kvinnen, som er i femtiårene, mener psykologen barnevernet oppnevnte til å skrive en rapport om henne i 2008, samarbeidet med blant annet barnefaren om å ta henne.

annonse

Retten mener kvinnen ikke bare hevder psykologen gjorde en dårlig jobb, men også bevisst manipulerte myndighetene. Hun ble dømt for ærekrenkelser, og psykologen fikk medhold i at 13 utsagn i ulike sosiale kanaler måtte slettes. I tillegg er kvinnen dømt til å betale 45.000 kroner i oppreisning og 462.220 kroner i sakskostnader.

Kvinnen forklarte at psykologens vurdering hadde fått både økonomiske og sosiale konsekvenser, og at hun hadde behov for å forsvare seg. Hun ville også synliggjøre det hun mener er et samfunnsproblem.

Kvinnen sier gjennom sin advokat at dommen vil bli anket. Psykologen har ikke ønsket å kommentere dommen overfor Nettavisen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.