Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Brukerne av Nav er stort sett fornøyde med tjenestene. Digitaliseringen er også godt mottatt av både arbeidsgivere og arbeidstakere.

Den årlige brukerundersøkelsen fra Nav viser at tilfredsheten med Navs tjenester har vært stabil de fire siste årene. 77 prosent er tilfreds med tjenestene, en noe høyere andel mener de er møtt med respekt, og litt færre sier at de har tillit til NAVs arbeid.

Sykmeldte er blant dem som er mest fornøyde med tjenestene: 86 prosent svarer at de er fornøyde. Tidligere år har andelen ligget på omkring 80 prosent.

annonse

– Sykmeldte personer er en av Navs største brukergrupper og er derfor en viktig målgruppe for digitalisering og effektivisering. Det siste året har vi lansert nye digitale tjenester som har gjort det enklere for både sykmeldte og arbeidsgivere å administrere og følge opp sykefraværet, sier arbeids- og tjenestedirektør i Nav, Kjell Hugvik.

De mest fornøyde brukerne er mottakere av alderspensjon, kontantstøtte, arbeidsavklaringspenger (AAP), barnetrygd og sykmeldte. Personer med nedsatt arbeidsevne og lite digital kompetanse sliter mest.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon