Likestillingsombud Hanne Bjurstrøm er positiv til at regjeringen skal utarbeide en nasjonal handlingsplan mot vold i nære relasjoner. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Regjeringen har satt i gang arbeidet med en nasjonal handlingsplan mot vold i nære relasjoner. – Endelig har de forpliktet seg, sier likestillingsombudet.

Arbeidet skal ledes av Justisdepartementet, som omtaler vold i nære relasjoner som en «stor utfordring i norsk sammenheng».

– Denne volden har et betydelig omfang og er et alvorlig samfunns- og folkehelseproblem, skriver departementet i en pressemelding. I tillegg til berørte departementer, kan også andre aktører bli tatt med i arbeidet.

annonse

– For å utvikle god politikk på dette området er vi er helt avhengige av innspill fra frivillige organisasjoner med nærhet til problemstillingene, sier justisminister Jøran Kallmyr (Frp).

Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm ønsker den kommende handlingsplanen velkommen.

– Endelig har regjeringen forpliktet seg til å få på plass en ny nasjonal handlingsplan mot vold mot kvinner og vold i nære relasjoner. Vi og andre har jobbet lenge med å få gjennomslag for dette, sier Bjurstrøm i en epost til NTB.

annonse

Den nye handlingsplanen skal ha en egen del om vold og overgrep i samiske samfunn, et tema som særlig er blitt synliggjort i forbindelse med overgrepssakene i Tysfjord.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon